För dig som vill äta pinfärska grönsaker i säsong, minska svinn och långa transporter samtidigt som du är med och stöttar lokalt småskaligt grönsaksodlande.


Så här fungerar det:

  • Du beställer prenumerationen genom att fylla i formuläret  nedan med namn, adress, e-mail, telefonnummer och vilken/vilka varianter av prenumeration du önskar.
  • När du beställer en prenumeration får du betalningsinstruktioner till mejladressen du angivit. Efter betalning äger du prenumerationen - du har ångerrätt i 30 dagar från och med din betalning.
  • Grönsakskassen hämtas upp av dig i gårdsbutiken torsdagar kl 16-18 (skulle du inte hinna i tid så löser vi så klart det)
  • Du kan också få hemleverans av dina kassar om du bor i "närheten". Vid bokning med hemleverans så behöver jag först avgöra om det går att få till en bra rutt.

Genom att betala fakturan för prenumerationen förbinder du dig för den tid som avses (sommar eller höstkassar). Då ger du mig som odlare trygghet. Jag vet hur mycket jag behöver odla och att jag kommer få sålt det jag planerar att odla. 

Om grönsakskassarna

Den stora kassen brukar vara bra till två eller fler personer som äter grönsaker varje dag den lilla brukar passa hushåll på en person eller de som äter lite mindre grönsaker.

Jag skickar ut ett mail till dig vad kassen kommer att innehålla ca en vecka innan du ska ska hämta upp, så du kan planera din matlagning.

Utbudet av grönsaker är mycket stort, jag odlar över 70 olika grönsaker, så du får en varierad kasse varje vecka. För att du ska få så färska grönsaker som möjligt skördas det mesta samma dag som upphämtningen. Ytterligare information finns längst ned på sidan.

BOKA DIN PRENUMERATION FÖR 2022 

Stora sommarkassen (v26-v37)

12 kassar (innehåller minst 10 olika grönsaker)

2750 kr

Lilla sommarkassen (v26-v37)

12 kassar (innehåller minst 6 olika grönsaker)

1750 kr

Stora höstkassen (v38-44)

7 kassar (innehåller minst 10 olika grönsaker)

1590 kr

Lilla höstkassen (v38-44)

7 kassar (innehåller minst 6 olika grönsaker)

1050 kr


OM DU SKULLE BEHÖVA AVBOKA

Standard är att du får en kasse i veckan under den avtalade prenumerationstiden. Det går bra att boka om kassarna så att du får dem under de veckor du föredrar, så länge det är under samma prenumerationsperiod. Föredrar man till exempel två kassar varannan vecka går det bra, eller om man vill boka om någon enstaka vecka som man är bortrest. Observera att en ombokad vecka alltid gör att du får två kassar en annan vecka.

Det går alltid bra att överlåta veckor till vänner och släktingar, då behöver ingen ombokning ske.

  • Boka om senast 48 timmar innan utlämning, därefter stängs ombokningen för den veckan. På det viset skördar vi inte onödigt mycket grönsaker.
  • Boka om genom att mejla jens@karretsgronsaker.se skriv vilken vecka du vill hoppa över och vilken vecka du istället vill få två kassar.
  • Det går endast att boka om kassar inom en och samma omgång. Det går alltså inte att boka en sommarkasse till en vecka under höstprenumerationen.

ALLMÄNNA KÖPVILLKOR

Vid köp får du betalningsinstruktioner via mail. Vi bekräftar betalningen manuellt, så betalningsbekräftelse kan ske några dagar efter betalningen. Därefter äger du prenumerationen. När vi fått betalningen, dagen pengarna gått in på vårt konto, påbörjas en 30 dagar lång ångerrätt. Till exempel: Om vi får in betalningen för din beställning den 15 januari 2021 gäller ångerrätten till den 14 februari 2021. Ångrar du dig efter den perioden går det bra att överlåta produkten till någon annan, hör då av dig till oss så att vi vem vem som tar över.

Ångerrätten avslutas tidigt om utlämningen är planerad att starta innan 30 dagar har gått. Det vill säga om du betalar för en prenumeration mindre än 30 dagar innan den startar avslutas ångerrätten när grönsakskassarna börjar delas ut - det är ju då vi börjar leverera det du har beställt.

*GDPR

Kärrets Grönsaker följer dataskyddsförordningen, GDPR. För att kunna hålla er uppdaterade, meddela om leveranser och skicka fakturor sparar vi namn, e-post, postadress och telefonnummer till våra prenumeranter. De som inte fortsätter som prenumeranter överförs till ett dokument där enbart namn och e-post sparas. Denna lista används endast till att skicka nyhetsbrev eller annan information om Kärrets Grönsaker. Vi får inte använda uppgifterna till något annat än de ändamål som angivits ovan. Den som helt vill bli borttagen från våra listor meddelar oss detta via mejl.

OM DET OFÖRUTSEDDA HÄNDER

Vid händelser utanför min kontroll som till exempel långvarig torka eller nederbörd, osedvanligt hård storm och svåra köldknäppar sent på våren eller tidigt på hösten - då kan innehållet i kassarna ändras under berörda veckor för att sedan kompenseras i större kassar vid andra veckor.

Detsamma gäller vid oväntade svåra sjukdomsfall och olyckor på gården.